Debat: ‘We zijn waar we wonen. Nieuwe en oude ideeën over de binnenstad’

Geluidswandeling op iPod tijdens Karavaan
Geluidswandeling op iPod tijdens Karavaan
Foto: Soundtrackcity

De organisatie van de Karavaan gaat samen met de inwoners van Hoorn in een debat om de toekomst van de stad te bespreken. Hebben we in Hoorn alles, of kan het beter? Praat en discussieer mee op vrijdag 15 mei van 16.00 tot 17.45 uur op Oostereiland in Hoorn.

“Over het algemeen wordt weinig gewenst voor de toekomst”, aldus de Karavaan die de straat op ging in Hoorn. ‘We hebben hier alles’, is de heersende tendens. “Toch loopt de stad in de nabije toekomst tegen een paar prangende problemen aan, die ook onder bewoners leven. Want de grenzen zijn bereikt. Hoorn kan letterlijk geen kant meer op, de groei is er uit”, stelt de Karavaan.

Meer weten over: Theaterfestival Karavaan met Hemelvaartsweekend

Denken richting oplossingen

Samen met bewoners van Hoorn en deskundigen probeert Karavaan door middel van een debat een aantal richtingen en oplossingen aan te geven voor de binnenstad van Hoorn. Eén van de heikele kwesties is bijvoorbeeld het gebruik van de auto in de binnenstad. Voor de bewoners van de binnenstad, voor de winkeliers.

Op tafel van de wethouder

Karavaan: “Zijn de nadelen ook om te draaien, zijn er oplossingen voor te bedenken? Met jongeren, creatieven, bewoners met verschillende culturele achtergronden en vertegenwoordigers van de zwijgende meerderheid legt Karavaan plannen en ideeën op de tafel van wethouder Ben Tap.”

Gelijk aanmelden

Aanmelden kan op www.karavaan.nl, Programma Hoorn, Debat: We zijn waar we wonen. Voor het debat wordt verzameld bij het festivalhart op Oostereiland. De toegang is gratis. Het debat geeft korting op voorstelling De Dood en de Zee van Het Volksoperahuis.

Om 18.00 uur speelt deze voorstelling vanuit de 17e eeuwse tijdsgeest, wat onderdeel uitmaakt van het huidige DNA van Hoorn. Geef je reservering door bij je aanmelding.

Lees ook: