Geluidswandeling op iPod vanaf Westfries Museum in Hoorn

Foto: pr

Hoorn heeft een geluidswandeling! Op vrijdag 13 maart heeft gedeputeerde Elvira Sweet het startsein voor een bijzondere wandeling: Moet je Hoorn! gegeven. Een wandeling ontwikkeld door Soundtrackcity.

Deze muzikale en theatrale wandeling vertelt een verhaal van Horinezen en Hoornaars. De route is gemaakt in opdracht van de Karavaan en is mede mogelijk gemaakt door onder andere provincie Noord-Holland, gemeente Hoorn en het Westfries Museum.

Roemrijk

Moet je Hoorn! start op de Roode Steen en volgt een route door de binnenstad. Onder begeleiding van zang, muziek en straatgeluid vertellen Hoorn en haar inwoners een ontroerend nieuw verhaal over de stad, gebaseerd op de roemruchte historie én het huidige leven. De route is 2,4 kilometer en duurt ongeveer 74 minuten.

De wandeling is gemaakt door theatermaker Ine te Rietstap en componist Alison Isadora in samenwerking met koren en muzikanten uit Hoorn. Aan de wandeling werkten onder meer zangeres Jennifer van der Hart, Popkoor She sings, de talentenklas van zangschool Pop Up, Het Hoorns Byzantijns Mannenkoor, Het Byzantijns Gemengd Koor Indrik en Shantymen Kaap Hoorn mee.

Waar en wanneer?

Bij het Westfries Museum, aan de Roode Steen kan men een iPod met koptelefoon en de routekaart ophalen. De geluidswandeling kan ook tijdens het Karavaan festival van 14 t/m 17 mei in Hoorn als groepswandeling worden gedaan. Je kunt daarvoor reserveren.

Ook in de nacht van 13 op 14 juni tijdens de viering van 400 jaar Kaap-Hoorn is er een speciale editie, die in samenwerking met de Nachtkapers tot stand komt.

Lees ook: