Hoorn toeristische stijger: een aantrekkelijke stad om te winkelen

Foto: Google streetview

Een van aantrekkelijkste steden voor het dagtoerisme is de stad Hoorn. Dit onderzocht NBTC-NIPO Research onder 52.000 huishoudens. Het bureau vergeleek hiervoor dertig verschillende steden in Nederland.

Hoewel de grote steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag het best bezocht zijn, groeide het aantal Nederlandse toeristen dat Hoorn bezocht met 7 procent in 2014. Een totaal van 457.000 dagjesmensen, waarvan 64 procent uit de eigen provincie komt.

Reden bezoek

De sfeer en gezelligheid en het winkelen voor plezier blijft de belangrijkste reden voor bezoekers om naar Hoorn te komen. Met 69 procent staat Hoorn op nummer één van de deelnemende steden.

Winkelen

Winkelen voor plezier blijft onverminderd de hoofdreden voor een bezoek aan Hoorn. Het aanbod van kledingwinkels is voor 75 procent van de bezoekers reden om naar Hoorn te komen.

Daarnaast zijn op een terrasje zitten, stadswandelingen, musea en evenementen in trek. Andere belangrijke aspecten die meespelen in een bezoek aan Hoorn zijn gunstige parkeertarieven en de gastvriendelijkheid in winkels. Driekwart van de bezoekers komt per auto naar Hoorn.

Bekijk het rapport toeristisch bezoek aan steden 2014.

Lees ook: