Greefkes trekt zich terug om gezondheidsredenen na opzegging van sp

Foto: SP

Tijdens de raadsvergadering van dinsdag 23 juni trekt Luciën Greefkes zich om gezondheidsredenen officieel terug als raadslid voor de Socialistische Partij in Hoorn. Zoals het er nu naar uitziet wordt hij opgevolgd door Sandra van Velse.

Eind april zei het dagelijks bestuur en de fractie van de lokale partij haar samenwerking met het raadslid op, nadat zij tot conclusie waren gekomen dat er een onwerkbare situatie was ontstaan. Echter bleek dat instemming van de ledenvergadering vereist is.

SP sluit deuren

Voor Greefkes kwam de beëindiging als een klap in het gezicht. Hij ontving het nieuws via een persverklaring. Desondanks wil hij het niet laten aankomen op een stemming in de ledenvergadering.

“Ik betreur de gang van zaken. Natuurlijk had ik graag mijn werk afgemaakt, maar kan me daar op dit moment niet volledig inzetten. En dat is wat het raadslidmaatschap voor de SP wel van je vergt. SP’ers gaan niet lui achterover hangen en wachten tot de wereld verandert. En dat is wat ik nu wel even ga doen”, aldus Greefkes.

Loopbaan

Luciën Greefkes heeft zich sinds 2002 ingezet als lid voor de Socialistische Partij, eerst voor de gemeenteraadsfractie in Leeuwarden en sinds 2010 in de gemeente Hoorn. Daarin heeft hij zich met name ingezet op de dossiers ruimtelijke ordening, verkeer en vervoer en kunst en cultuur.

Zo begon hij onder andere het verzet tegen de komst van de Carbasiusweg, de lokale cultuurbezuinigingen, ontslagen in de zorg en de uitgeklede dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen. Ook in de raad heeft hij veel waardering ontvangen voor zijn kritische bijdragen over en alternatieven voor de tunnel onder het spoor.

Vervangend raadslid

Van Velse verving hem de afgelopen acht maanden in de raad, omdat hij door omstandigheden zijn raadswerk niet goed kon uitvoeren. Aanstaande maandag 18 mei zullen het bestuur en de fractie met de leden in een algemene ledenvergadering bijeen komen.

Lees ook: