Theaterfestival Karavaan strijkt neer in Hoorn met Hemelvaart

Foto: pr

Het Noord-Hollandse theaterfestival De Karavaan strijkt tijdens het hemelvaartweekend van donderdag 14 mei tot en met zondag 17 mei neer in Hoorn. Karavaan is ‘Buitengewoon theater op locatie’ met Oostereiland als festivalhart.

Deze 22ste editie doet aan in Zaanstad, Hoorn, Alkmaar en Haarlemmermeer van 13 tot en met 31 mei. Tijdens Karavaan 2015 staat de toekomst van Noord-Holland en haar bewoners centraal. De soms spectaculaire acts in straten en op pleinen ontbreken ook dit jaar niet. Bekijk de trailer van De Karavaan voor een voorproefje.

Festival programma

Op Oostereiland vind je de kassa voor de toegang tot het theaterfestival, ook kun je een hapje eten bij de meiden van Cream Passionel, een drankje halen aan de prachtige LABland-bar, aanschuiven aan de stamtafels, en verzamelen voor de excursies en het debat.

In de museumhaven speelt De Dood en de Zee van Het Volksoperahuis op een historisch schip, voor de gevangenis staat de installatie Sketch waar inwoners van Hoorn hun dromen en wensen kunnen laten tekenen en in Cinema Oostereiland speelt Westfries Hemelhuis, een hemelse blik op Westfriesland begeleidt door een live-ensemble. Daarnaast zijn er voorstellingen te zien van het 5eKwartier, de Kift en het Zuidelijk Toneel in een samenwerking met Stichting Nieuwe Helden.

Daarnaast zijn er vanaf Oostereiland muziekroutes, en vandaar is er een muzikale route naar het startpunt van Moet je Hoorn! Een geluidswandeling langs generaties van dromen en daden die vanaf de Roode Steen door de kern van Hoorn leidt. Ook kun je schommelen op Oostereiland en ga met de voeten van de vloer tijdens de Silent Disco. Ook worden er documentaires vertoond.

Kaartjes

Kaartjes zijn te koop op Oostereiland van 14 t/m 17 mei bij de kassa. Voorstellingen zijn ook online apart te boeken en als arrangement in combinatie met een festivaldiner. Er zijn ook passe-partouts verkrijgbaar. Voor het complete programma, meer informatie en kaartverkoop: www.karavaan.nl.

Ga ook naar: