Hoorn krijgt fietstunnel onder kruising Keern/Provincialeweg

Foto: Poort van Hoorn

Het stationsgebied van Hoorn wordt door ‘de nieuwe koers‘ van de Poort van Hoorn tussen 2015 en 2018 onder handen genomen. De Hoornse raad besloot op dinsdag 14 april één van de vier verkeersvarianten uit te werken.

Een nieuwe aansluiting van de Maelsonstraat op de Provincialeweg, de komst van fietstunnel en een nieuwe toegangsweg moeten in deze variant zorgen dat de stad beter en veiliger bereikbaar wordt.

Quick scan

Sinds september 2014 is het college in gesprek met de gemeenteraad over welke verkeersingrepen nodig zijn om om het stationsgebied en omgeving beter bereikbaar en aantrekkelijker te maken.

Na een quick scan van de diverse varianten werd besloten om vier verkeersvarianten nader te onderzoeken. De variant met de fietstunnel onder de Provincialeweg werd als voorkeursvariant voorgelegd aan de gemeenteraad.

Voorkeursvariant

De gekozen verkeersvariant gaat uit van een nieuwe en snellere aansluiting van de Maelsonstraat op de Provincialeweg, de aanleg van een fietstunnel onder de kruising Keern/Provincialeweg en de aanleg van een nieuwe toegangsweg naar de binnenstad van de Provincialeweg naar het Dampten.

Het voorstel kreeg een raadsmeerderheid van 19 versus 15 stemmen. Coalitiepartijen PvdA, SP, D66, CDA en GroenLinks stemden voor. Oppositiepartijen VVD, VOCHoorn, HOP, HSP, Hoorns Belang, Fractie Tonnaer, Hoorn Lokaal en Jong en Oud voor Hoorn stemden tegen het voorstel.

Uitvoering

Nadat de verkeersvariant met fietstunnel nader uitgewerkt is in overleg met belanghebbenden, besluit de raad of de verkeersvariant definitief wordt uitgevoerd.

Lees ook: