Gemeente draagt oplossing aan probleem touringcars in Havengebied

Foto: cc Flickr

Het overlast van touringscars in het Havengebied tracht de gemeente voorgoed op te lossen. Vanaf 4 april wordt opnieuw gestart met een oplossing tegen het overlast.

Eerder werd het vuur al aan de schenen gelegd door de Vereniging bewoners Havenkwartier, wat voor intern overleg zorgde bij de gemeente. Echter werd na een open brief aan de wethouder Samir Bashara pas de volgende oplossing aangedragen.

Oplossing

“Het idee is om de bussen op drukke dagen op te vangen bij het Pelmolenpad. Verkeersregelaars bij Pelmolenpad en de op- en afstapplaats bij Visserseiland zorgen ervoor dat de bussen druppelsgewijs richting Visserseiland gaan, om daar direct passagiers op en af te laten stappen”, aldus de gemeente.

Overlast

Het aantal riviercruiseschepen dat Hoorn bezoekt, is sinds 2006 toegenomen, waarbij de op- en afstapplaats op Visserseiland voornamelijk wordt gebruikt door touringcars die passagiers van riviercruiseschepen komen halen en brengen. Overlast van druk verkeer van bussen in de binnenstad is het gevolg. Hoewel vorig jaar er voor het eerst een pilot is gestart met verkeersregelaars op Visserseiland, bleek dit nog geen structurele oplossing.

Piekdagen

De gemeente Hoorn verwacht zo’n 18 piekdagen. Hierbij worden meer dan zes bussen verwacht. Buiten de piekdagen gelden de bestaande regels, parkeren mag dan alleen in de parkeerlus en bussen mogen maximaal 30 minuten stilstaan bij de op- en afstapplaats.

Lees ook: