Wereldrestaurant aan Doctor C.J.K Van Aalstweg niet uitgesloten

Foto: Wikipedia

De ondernemer met de plannen voor het Wereldrestaurant aan het Hof van Hoorn heeft een lange adem nodig. Het college ging niet akkoord met de wijziging van het bestemmingsplan op dinsdag 10 maart.

Dit op advies van de raad, ongeacht het feit dat de plannen zijn gebaseerd op grondig onderzoek. Ook was er felle tegenstand van de horeca, hoewel niet op concurrentie beoordeeld mocht worden door de raad, zo blijkt uit het meningsvormend voorstel van het college. Toch is er alsnog een kans.

Bestemmingsplan Hof van Hoorn

Het bestemmingsplan Van Aalstweggebied is gericht op perifiere detailhandel. Hier worden goederen verkocht die niet in een ‘buurt- of wijkwinkel’ verkocht worden of door omvang/schaal moeilijk in een binnenstad passen. Daarnaast mag alleen dag horeca zich vestigen.

Hoewel het bestemmingsplan niet is gewijzigd, bestaat er in de toekomst een kans voor de ondernemer om zich te vestigen.

Het college van burgemeester en wethouders geeft aan: “Het toestaan van nieuwe functies biedt kansen voor de leegstand, maar ook bedreigingen voor de levensvatbaarheid van het gebied. De raadscommissie is onder andere van mening dat geen medewerking kan worden verleend aan het initiatief, omdat ook gekeken dient te worden naar de leegstandsproblematiek en de toekomst van de regionale detailhandel.”

Beide onderwerpen worden komend jaar besproken. Afhankelijk van die discussies wordt gekeken of de vestiging van het wereldrestaurant alsnog past in de koers voor de detailhandel en het Hof van Hoorn in het bijzonder.

Lees ook: