SP positief tegenover komst megarestaurant aan Dr. C.J.K. van Aalstweg

Foto: cc Quinn Dombrowski

Een negatief advies is gegeven aan het college over de komst van het megarestaurant aan de Dr. C.J.K. van Aalstweg in Hoorn tijdens de commissievergadering op dinsdag 10 februari. Behalve de SP zijn alle partijen tegen.

Ook het college stond aanvankelijk positief tegenover de komst van het megarestaurant met 700 zitplaatsen op de woonboulevard. Veertig horeca-ondernemers ondertekenden echter een bezwaar.

Inspreken

Eigenaar Hoying Wu-Cheung van restaurant Madame Cheung en hotel Petit Nord verdedigde het bezwaar tijdens de commissievergadering. Een woordvoerder voor het Hof voor Hoorn hield een betoog voor de komst van het ‘all-you-can-eat’ restaurant, maar met weinig resultaat.

Advies

Leegstand in de binnenstad, te groot aanbod, ‘oneerlijke’ concurrentie door grote ongelijkheid in huurprijs en (on)betaald parkeren en gebrek aan visie zijn enkele onderbouwingen van de partijen met betrekking tot het negatieve advies.

Fractievoorzitter Mathé van Stralen van de SP: “Wij denken juist dat de horeca in de binnenstad en op het Hof van Hoorn elkaar kunnen versterken. Het restaurant dient een regiofunctie en kan een trekpleister zijn om grote groepen te kunnen ontvangen in Hoorn. Bijvoorbeeld een personeelsvereniging die een dagje uit is in Hoorn. Overdag zullen de mensen aandoen in de binnenstad, wandelen in de haven en gebruik maken van de horeca, waarna ‘s avonds de groep in het restaurant kan worden ontvangen.”

Besluitvorming

Voor de komst van het restaurant zou het bestemmingsplan van het Hof van Hoorn gewijzigd moeten worden, zodat niet alleen daghoreca kan vestigen. Ongeacht de standpunten van de raad, zou het college anders kunnen besluiten, toch wordt deze kans zeer klein geacht, hoewel de ondernemer onafhankelijk onderzoek heeft laten doen voor de vestigingsplannen.

Lees ook: