Besluit over ontwerp stadstrand tijdens extra raadsvergadering

Foto: Gemeente

De Hoornse raad neemt een besluit over de komst van een stadstrand bij de Grote Waal en een voet-/fietspad langs de Westerdijk in een extra raadsvergadering op 17 februari.

De gemeente Hoorn wil de unieke ligging van Hoorn aan het water beter benutten door de Hoornse kust levendiger en aantrekkelijker te maken voor inwoners en bezoekers. Het Hoogheemraadschap gaat de dijk tussen Hoorn en Amsterdam versterken. Bij de Grote Waal komt in het Hop een zogenaamde oeverdijk.

Ontwerp

De raad buigt zich op 17 februari over een voorstel om de dijkversterking te benutten om op de oeverdijk een stadstrand aan te leggen. Daarnaast is het plan om langs het water een voet-/fietspad aan te leggen, dat over het strand loopt en verder gaat langs de schouwburg, tot aan het Visserseiland. Dit pad sluiten aan op de recreatieve fiets- en wandelroutes tussen Hoorn en Amsterdam.

Het college vraagt de raad om akkoord te gaan met het ontwerp van het stadstrand en het voet-/fietspad langs de Westerdijk. Het gaat nog niet om een besluit over de exacte invulling van het strand, zoals waar parkeerplaatsen, speelplekken en andere voorzieningen komen en hoe die eruit zien.

Invulling

Het college gaat de exacte invulling komend jaar verder uitwerken, in nauw overleg met betrokkenen en de gemeenteraad. GroenLinks pleitte qua invulling al voor een minder levendig ontwerp, waarbij bewust wordt gekozen voor minder parkeerplaatsen.

Volgen

De vergadering is ook live te zien of later terug te kijken via http://webcast.nl/hoorn. En bestaat de mogelijkheid om de raadsvergadering via Twitter (@RaadHoorn) te volgen.

Lees ook: