Snelheid Provincialeweg in Hoorn naar 70 km/uur voor betere doorstroming

Foto: cc Edo Dijkgraaf

Hardrijders opgelet! De maximum snelheid voor de Provincialeweg in Hoorn is teruggebracht naar 70 km/uur. Nieuwe bebording zal de weggebruikers attenderen op de veranderingen.

De Provincialeweg is de belangrijkste ontsluitingsweg in Hoorn, waarbij doorstroming op sommige momenten bijzonder slecht gaat.

Doorstroming

“Als we de snelheid verlagen van 80 naar 70 km per uur, dan verwacht ik een betere doorstroming. Bovendien zorgt de lagere snelheid voor minder geluid en minder luchtverontreiniging. Ik hoop dat de betere doorstroming ervoor zal zorgen dat automobilisten minder behoefte hebben om voor alternatieve routes door de aangrenzende wijken te kiezen”, aldus wethouder Samir Bashara.

Bebouwde kom

Op dit moment ligt de Provincialeweg buiten de bebouwde kom van Hoorn. Door de weg binnen de bebouwde kom te brengen met een maximumsnelheid van 70 km/uur, is de weg niet langer een barrière maar onderdeel van de stad.

Snelheid

Het besluit is mede gebaseerd op 160 veelal positieve inspraakreacties van inwoners en ondernemers. De snelheidsbeperking gaat gelden voor de hele Provincialeweg binnen de gemeentegrens van Hoorn. Aan de westzijde van Hoorn komt de overgang naar 70 km/uur te liggen tussen de rotonde A7 en de turborotonde, aan de oostzijde direct ten oosten van Hoorn-80.

Naar inschatting is de procedure rond in april. De maximum snelheid zal aangegeven worden, maar tot die tijd kan rustig 80 km/uur worden gereden.

Lees ook: