Sportscore Hoorn sluit de deuren

Foto: Sportscore Hoorn

De sportspeciaalzaak aan Gouw 5 tegenover de Hema sluit de deuren. Tot en met dinsdag 31 maart kunnen mensen nog terecht bij Sportscore Hoorn voor specialistisch advies op het gebied van sportkleding en schoenen. Is de crisis niet de doorslag geweest?

“Nee. Vaste klanten lopen niet zomaar weg. Wij zijn een functionele sportwinkel en geen modewinkel. Een modeschoen kun je een halve maat te groot kopen, maar als een voetbalschoen een halve maat te groot is, raak je geen bal”, aldus Sjaak Commandeur die 66 jaar wordt en 28 jaar de zaak heeft gedraaid.

Crisis

Het retailklimaat is grimmig sinds afgelopen jaren. “Ja, alleen ik heb niet echt last van de crisis gehad. Het is anders als je zomaar iets nieuws begint. Als starter moet je meteen een paar ton investeren. Banken gaan niet zomaar meer mee en omzetten zullen niet meer stijgen.”

Gouden tijden

Commandeur heeft zelfs gouden tijden gekend, maar heeft dan ook weken gedraaid, waarbij hij meer dan 50 uur heeft gewerkt. Tijd dus, om ook als ondernemer op de pensioengerechtigde leeftijd met pensioen te gaan.

Wat hij gaat doen? “Ik ga een dag in de week genieten van mijn kleinkinderen en ik sportte vijf keer per week. Dat zal nu wel acht keer worden. Je moet je dan wel gelukkig prijzen met een gezond lichaam.”

Ga ook naar: