Hoornse modeweek met Fashion Night

Foto: Hoorn Modestad

Hoorn staat van 28 maart tot 5 april weer in het teken van mode, tijdens de negende editie van Hoorn Modestad. Een andere aanpak, maar vooral modeshows, vertier en bubbels in de binnenstad en een fashion night!

Achtentwintig ondernemers rollen spreekwoordelijke de rode loper uit tijdens het mode-evenement voor het winkelend publiek op zaterdag 28 maart. Vanaf 12.00 uur is er in de binnenstad dit jaar doorlopend een rijdende dj, straattheater en een Caribbean band. “Een uniek retail-evenement op de agenda in Noord-Holland, waarbij we alle ondernemers op één lijn hebben weten te krijgen”, laat de voorzitter van Hoorn Modestad Peter Schutz weten.

Mode-evenement

Fashion night

De fashion night, ook op 28 maart, begint om 18.00 uur en duurt tot 22.00 uur, waarbij deelnemende winkels bijvoorbeeld modeshows organiseren, speciale acties houden of een hapje en een drankje hebben. “Eigenlijk hadden we verwacht dat de grote ketens wel mee zouden gaan. Niettemin hebben we met de 28 deelnemers iets ontzettend moois neergezet!”, aldus de voorzitter. Ook op de koopzondag 29 maart zijn de deelnemende winkeliers natuurlijk van de partij.

Een programma dat wel iets veranderd is, want dit jaar is er géén grote modeshow meer in de Noorderkerk. “Als je in de mode zit moet je elk jaar met iets nieuws komen. En niet iedereen wil de beurs trekken voor een modeshow”, aldus Schutz. In de modekrant Hoorn Modestad, als bijlage in het Weekblad op Zondag, staat vermeldt dat ‘de modebranche economisch gezien lastige tijden achter de rug heeft’. “Ik denk niet dat het daardoor komt. Men wil meer in de winkels organiseren. We hebben dit jaar geïnvesteerd in een fashion night.

En Schutz, met modezaken op Kleine Noord, is positief: “Op moment is een kentering te zien is in de mode. De verkoop is over het algemeen goed in de winkels. Maar als je niet aan de weg timmert, gebeurt er natuurlijk helemaal niets.”

Lees ook: