Expositie natuurfotografie van winnaar fotografiewedstrijd MAK Blokweer

Foto: Hans Smink

Het steeds mooier wordende natuurpark Blokweer gaf het MAK in 2014 aanleiding om een fotografiewedstrijd uit te schrijven. Het winnende werk Theater van het Landschap van Hans Smink is te zien van zondag 22 februari tot december bij MAK Blokweer op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 10.00 tot 16.00.

Zes series werden er ingezonden. De jury, bestaande uit parkbeheerder Roy de Moel, NME medewerker Sabine Overtoom en manager Cynthia van Tuijl, heeft gekeken naar het thema van de inzendingen, de educatieve waarde en de technische kwaliteit van de foto’s.

Winnaar

De foto’s van Hans Smink scoorden daarbij op alle drie de punten het hoogst. Het centrale thema in zijn serie van tien foto’s is bloemen en insecten. “De foto’s zijn close-up genomen, waardoor de bouw van de planten en insecten haarzuiver te zien is. Educatief waardevol en technisch goed”, aldus de jury.

Nieuwe wedstrijd

Het komende jaar zal het MAK opnieuw een fotowedstrijd uitschrijven. Het thema en alle informatie over hoe je mee kunt doen zal in maart op de website staan: www.mak-blokweer.nl.

Lees ook: