Kunstwerk Arte Sportiva onthuld in sporthal Lingeweg Kersenboogerd

Foto: Arte Sportiva

Sport en kunst komen samen in de hal van sporthal Lingeweg in Hoorn Kersenboogerd. Op woensdag 4 februari is het kunstwerk Arte Sportiva van Randi Vettewinkel (1952) onthuld door wethouder Judith de Jong van kunst en cultuur.

Het kunstwerk bestaat uit twee beschilderde panelen die onzichtbaar zijn opgehangen. Vettewinkel heeft zich bij het maken van het werk laten inspireren door de verschillende sporten die in de hal worden beoefend.

Kosten

Het werk is tot stand gekomen in overleg met de verschillende gebruikers van de sporthal en is gefinancierd vanuit de zogeheten percentageregeling beeldende kunst. Bij de nieuwbouw van de sporthal aan de Lingeweg is een klein deel van 0,5 tot 1,5 procent van de bouwkosten gestort in de Reserve Beeldende Kunst.

“Op die manier kunnen we de openbare ruimte in Hoorn blijven verrijken met kunst”, legt wethouder De Jong uit. “Ik vind het belangrijk dat we de openbare ruimte en openbare gebouwen blijven verrijken met kunst. Kunst is er voor iedereen en juist op dit soort plaatsen kunnen ook veel mensen daarvan genieten.”

Lees ook: