Bouw huurwoningen Intermaris aan Astronautenweg in Grote Waal gestart

Aart Slot, Bestuurder Vastgoed Intermaris en wethouder Michiel Pijl
Aart Slot, Bestuurder Vastgoed Intermaris en wethouder Michiel Pijl
Foto: Gemeente Hoorn

Intermaris is begonnen aan met de nieuwbouw van zestig sociale huurappartementen aan de Astronautenweg in de Grote Waal in Hoorn. “Wij verwachten dat de appartementen halverwege 2016 klaar zijn voor huurders”, aldus Intermaris.

8080aaed6eHet officiële startsein werd op woensdag 8 april gegeven door wethouder Michiel Pijl en Aart Slot. De eerste paal ging in maart de grond in. Just Architects tekende het ontwerp en Intermaris gaf de opdracht voor bouw aan aannemer Koning Bouw.

Bouw appartementen

Aanpak

De ruime sociale huurappartementen worden verdeeld over drie gebouwen. Met de lopende renovatiewerkzaamheden aan de Sterflats, dit nieuwbouwproject en de aanpak van de woonomgeving hoopt Intermaris de Grote Waal een positieve impuls te geven.

Tijdens het officiële startsein..

Appartementen

De appartementen krijgen een ruim balkon en een eigen berging. Alle appartementen zijn gelijkvloers, dus geschikt voor senioren.

Woonomgeving

Voor de bouw zijn samenwerkingsafspraken gemaakt tussen de gemeente Hoorn en Intermaris. “Er wordt niet alleen gebouwd, de gemeente Hoorn neemt de woonomgeving flink onder handen”, aldus de woningbouwcorporatie.

Lees ook: