Verkeersregelaar bij VRIJ Festival knock-out geslagen door Ben Saunders

Foto: Zoë van der Heijden

Voordat het middagprogramma van het VRIJ Festival op de Roode Steen op 5 mei goed en wel kon beginnen, was er sprake van een incident. Rond 14.00 uur sloeg Ben Saunders een verkeersregelaar knock-out, waarna de medewerker is afgevoerd met een ambulance.

De aanleiding van het incident blijkt een voorval veroorzaakt door de vader van Ben Saunders. Ook zoon Jamie Saunders zou betrokken zijn. Saunders Sr. stapte in de auto naast eetcafé De Beiaard op Kerkplein. Bij het wegrijden gaf de verkeersregelaar aan, dat vader Saunders via restaurant Bommels moest wegrijden. De vader accepteerde dit niet en gaf de verkeersregelaar een duw.

Knock-out

Ben Saunders bleek dit vanuit zijn tattoo-shop te hebben gezien, snelde erheen, waarna hij de verkeersregelaar en duw gaf en weer weg liep. Ben Saunders Jr. bedacht zich, draaide zich om, om vervolgens de verkeersregelaar knock-out te slaan.

De politie heeft twee verdachten aangehouden. Een 31-jarige inwoner van Hoorn en een 29-jarige man uit Zwaag. Zeker een uur lang, is er extra politie geweest om verklaringen te horen van ooggetuigen.

De mensen van het festival willen niet veel kwijt over het incident. “Het is een vervelend incident, dat wij niet hadden voorzien”, laat mede-organisator Kirsten Poelstra weten. Door het incident besloot de politie de activiteiten op het Kerkplein, zoals de mini foodmarket, te laten sluiten.

Meneer Saunders. Bedankt dat u als bekende Nederlander op de feestdag van de vrijheid en respect een hulpverlener k.o. geslagen heeft

De verkeersregelaar, vrijwilliger van Stichting Evenementen Stad Hoorn (SESH) is inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis. Wel kampt de medewerker met een hersenschudding en een behoorlijk zere kaak. Ook is zijn bril kapot. Frans van Luit, voorzitter van SESH, is zeer ontzet, aangezien de organisatie belangeloos heeft geholpen bij de inhuldiging van Saunders toen hij de Voice of Holland won. De boodschap van Van Luit aan de zanger: “Meneer Saunders. Bedankt dat u als bekende Nederlander op de feestdag van de vrijheid en respect een hulpverlener k.o. geslagen heeft.”

Ga ook naar brandweer zet hoogwerker in op VRIJ Festival op Roode Steen.

Lees ook:

Meer: