Gemeente controleert aangifte hondenbelasting

Foto: cc Eddy Van 3000

In de komende weken controleert de gemeente Hoorn op de aangifte van de hondenbelasting. Hondenbezitters die nog geen aangifte hebben gedaan, kunnen dit alsnog doen. Dit om problemen bij controle en een eventuele boete te voorkomen.

Wie een hond bezit, is verplicht hondenbelasting betalen. Degene die een of meerdere honden heeft, wordt om die reden gevraagd aangifte van hun hond(en) te doen bij de gemeente. Aangezien niet iedereen aangifte doet, controleert de gemeente Hoorn regelmatig op het bezit van honden.

Controle

Binnenkort start de gemeente Hoorn met de controle. De controleur belt bij iedereen aan om te vragen of er één of meer honden worden gehouden. Ook wie als houder van een hond bij de gemeente bekend is kan bezoek verwachten. Daarmee wordt nagegaan of alle gegevens nog juist zijn. Als een hond overlijdt en er komt geen nieuwe hond, dan kunt u gedeeltelijk belasting terug krijgen.

Tarief

Het tarief van de hondenbelasting is voor het belastingjaar 2015 € 65,86 voor de eerste hond, € 100,48 voor de tweede hond en € 131,70 voor elke volgende hond. Voor een kennel is het tarief € 399,37.

Aangifte

Wie een hond heeft en nog niet in de gelegenheid is geweest om aangifte te doen, kan dit alsnog doen. Zij kunnen de aangifte online regelen met Digid via www.hoorn.nl/belastingen.

Lees ook: