Motorbendes Hells Angels, Angry Birds en Satudarah op Roode Steen

Foto: Screendump RTV NH

Het is niet tot een opstootje gekomen, maar De Telegraaf kopt met ‘Motoroorlog in Hoorn’. De sfeer zou grimmig zijn door motorrijders van de Hells Angels, Angry Birds en de ongewenste Satudarah op de Roode Steen in Hoorn op zondag 12 april.

Hoewel omstanders ook blijk geven, hier niets van gemerkt te hebben. De Roode Steen was gevuld met motorrijders en ,,stelden zich tegenover elkaar op”, aldus De Telegraaf. Een van de leiders, Xanterra Manuhutu, van de Satudarah-groep reageert verbaasd op Twitter over de commotie.

Saunders lid Satudarah

Nog niet zo lang geleden is de Hoornse zanger Ben Saunders aangesloten bij deze Satudarah-groep. De leider van de motorgroep bevestigde dit aan RTL Boulevard eind 2014. Op Instagram poseert Saunders geregeld trots met ‘Noordcoast’ Satudarah-leden tijdens een reis door Spanje.

Tattoo-shop als clubhonk

De motorclub schijnt al enige tijd op zoek te zijn naar een plek om zich te vestigen. Saunders, die zijn tattoo-shop heeft aan Kerkplein 40 nabij de Roode Steen, wordt beticht dat de bendeleden sinds kort een ‘afdeling’ oftewel clubhuis hebben in zijn winkel.

Saunders zelf heeft nog niet gereageerd op de berichtgeving. Ook is nog niet bevestigd of de leden zich daadwerkelijk in Hoorn hebben gevestigd. Leider Manuhutu reageert via Twitter: ,,Beste mensen het motorseizoen is begonnen. Ook wij trekken er dan op uit om te genieten van het mooie weer, that’s all.”

Satudarah niet welkom

ben-saunders-satudarahEind maart gaf burgemeester Onno van Veldhuizen al aan, dat de groep niet welkom is, aangezien het merendeel van de leden een strafrechtelijk verleden heeft of vrienden in de drugs, wapen of mensenhandel. Van Veldhuizen ging hierover met Saunders in gesprek.

Persverklaring gemeente

De gemeente geeft in een persverklaring aan dat een aantal mensen zich geïntimideerd voelde. Ook laat zij weten: ,,Zowel de landelijke als de lokale overheden hebben alle aandacht voor motorclubs. Het spreekt dan ook voor zich dat wij samen met de politie de achtergronden van deze samenkomst onderzoeken.”

Bronnen: De Telegraaf en RTV NH.

Ga ook naar:

Meer: