Maximum snelheid verlaagd na plaatsen snelheidsborden op Provincialeweg

Foto: cc DennisM2

In april wordt de maximum snelheid verlaagd, maar de maximale snelheid op de Provincialeweg is voorlopig nog 80 km/uur. “Vooruitlopend zijn we aanpassingen aan het doorvoeren, maar er is nog niets veranderd”, aldus woordvoerder Roeland Bajema van de gemeente.

“De dag dat het officieel over gaat, is donderdag 23 april”, aldus Bajema. Deze dag moeten alle borden zijn geplaatst en geldt de maximum snelheid van 70 km/uur.

Wetgeving

Het verplaatsen van de voorrangsborden op de Provincialeweg riep enige verwarring op Facebook. “Een maatregel die hoe dan ook doorgevoerd had moeten worden. Wettelijk moeten de voorrangsborden voor de kruising staan. Voorheen stonden deze na de kruising”, aldus Bajema.

Verkeersregels

Normaal gesproken betekent het voorrangsbord na een kruispunt, dat een maximumsnelheid van 80 km/uur geldt en je buiten de bebouwde kom bent. Staat het voorrangsbord voor een kruispunt, dan is de maximumsnelheid 50 km/uur en ben je binnen de bebouwde kom. Geplaatste snelheidsborden kunnen een afwijkende snelheid aangeven.

Lees ook: