Poging tot overval Koepoortsweg

Foto: Nieuws.nl

Een Burgernetactie werd uitgezet op maandag 13 april na een poging tot een overval op een vrouw in haar woning aan de Koepoortsweg in Hoorn. Een verdachte werd aangehouden, maar deze is weer op vrije voeten.

Rond 08.30 uur werd er aangebeld. De bewoonster deed de deur open waarop er een getinte man de woning binnendrong. Hij drukte de vrouw tegen de grond, maar vluchtte toen haar dochter de deur naar de woonkamer opendeed.

Aanhouding

De man zou rond 20 jaar zijn, droeg een gebreide zwarte muts, zwarte schoenen en een donkere blauwe jas met een rode binnenkant en capuchon. De politie hield een zoektocht in de omgeving, waarbij een 33-jarige man werd aangehouden op het Dampten.

Vrije voeten

De 33-jarige man voldeed aan het signalement, maar heeft waarschijnlijk niets met het incident te maken. De woordvoering geeft aan dat na onderzoek de aangehoudene is vrij gelaten.

Getuigen gezocht

De politie zoekt getuigen die maandagochtend iets gezien hebben op of in de omgeving van de Koepoortsweg wat met de overvalpoging te maken kan hebben. Zij kunnen contact opnemen met het overvallenteam op 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Lees ook: