Eerste biomarkt bij kijkboerderij MAK

De eerste biologische weekmarkt in Hoorn is op vrijdag 1 mei van start gegaan. Om half 11 opende fractievoorzitter Jos Kamminga van GroenLinks de markt met een paar woorden en sloot de opening af bij Kaasplaza. Symbolisch sneed hij een stukje kaas af.

Op de Biomarkt kwamen jong en oud kijken naar alles wat op de markt stond. “De weekmarkt is een leuke gelegenheid om wekelijks inkopen te doen terwijl de kinderen op de boerderij rondkijken of spelen in de peuter/kleuter natuurspeel-elementen op het terrein”, aldus de organisatie.

Sfeer proeven

Op de markt stonden een aantal verschillende stands, waaronder Kaasplaza, helemaal gevuld met een aantal verschillende kazen. Veel mensen bleven even staan bij Jam en Zo en bij de kraam verkochten Geboerders Vlaar groente en fruit. Kinderen waren op de boerderij te vinden en hadden een kaasstengel van een van de andere stands die gevuld was met biologisch brood, gebakken bij bakkerij Raat.

De Biomarkt is elke vrijdag te bezoeken van 10.00 tot 16.00 uur bij kijkboerderij Mak aan de Kloosterhout 1-2 in Blokker. De markt zal aantal vaste stands hebben, maar ook een paar kraampjes die elke keer weer iets anders in de markt zullen hebben.

Ga ook naar: