Verhuizing Schouwburg het Park ‘halve waarheid’ of ‘waarheid als een koe’

‘Het Park wil verhuizen’, berichtte het Noordhollands Dagblad op 3 april. Onjuiste berichtgeving, volgens velen op Facebook en een nieuwsbericht dat in tegenspraak is met het gedachtegoed van de gemeente. “Het huidige pand is nog geen elf jaar oud. Het is naar onze mening niet nodig om het Park te verhuizen”, aldus wethouder Judith de Jong.

Aan RTV Noord-Holland liet schouwburgdirecteur Roel Vente te weten in gesprek te zijn met de gemeente over een alternatieve locatie voor Het Park, bijvoorbeeld Het Missiehuis langs de A7. Na de verhuizing van het theater, zou het gebouw aan het IJsselmeer worden gebruikt voor de muziekschool, bibliotheek, poppodium en kunstpodium.

Nieuwe invulling

Onnodig, volgens wethouder De jong. “Dat hebben wij in de gesprekken met het schouwburgbestuur van meet af aan aangegeven.” Wel wil De Jong graag een nieuwe invulling voor het Missiehuis, maar ziet daar geen plek voor het theater. “Het geschikt maken van het Missiehuis tot schouwburg vergt (…) een forse investering, die we in deze financieel krappe tijden niet wenselijk achten.”

Halve waarheid

Volgens NHD-journalist Jaap Stiemer zijn de plannen voor een verhuizing naar het Missiehuis er wel degelijk: “Als het NHD schrijft dat die plannen er zijn, dan is dat geen halve waarheid, maar een waarheid als een koe”, schrijft hij op Facebook. “Of die plannen haalbaar zijn, is een tweede.”

Lees ook: