Tweede Kamerleden op bezoek bij basisschool SBO ‘De Wissel’

Foto: cc Bies

Met de landelijke verkiezingstour van D66 komen Tweede Kamerleden Steven van Weyenberg en Stientje van Veldhoven op bezoek bij excellente basisschool De Wissel aan de Wilhelminalaan 1 op vrijdag 6 maart.

Van 12:00 uur tot 13.15 uur brengen de leden een bezoek aan SBO De Wissel om in gesprek te gaan met leerkrachten, ouders en kinderen. Tweede Kamerlid Steven van Weyenberg heeft nauwe banden met de afdeling Hoorn en woonde zelf in Hoorn. Stientje van Veldhoven is de landelijke nummer twee, na Pechtold. De Hoornse campagneleider William van Kleef: “We willen graag een goed gesprek en kijken wat de politiek kan doen om het voor scholen makkelijker te maken.”

Minder regels

D66 wil dan ook zorgen voor minder regels, een beter milieu en betere scholing. “Vanuit de Provincie Noord-Holland kun je denken aan gebouwbeheer, het verbeteren van ICT en opwekken van energie. Door het leggen van zonnepanelen en het beschikbaar stellen van subsidie hiervoor kunnen scholen geld besparen om dit vervolgens te investeren in andere zaken”, aldus Van Kleef.

Belangrijke campagne

Indirect tellen de stemmen tijdens de Provinciale Statenverkiezingen op 18 maart mee voor de Eerste Kamer. Doordat burgers de leden van provinciale staten kiezen, en de leden van provinciale staten op hun beurt de 75 leden van de Eerste Kamer. “Het gaat er wel om spannen voor D66 in Noord-Holland”, aldus de campagneleider.

Excellent

De keuze voor deze school vanuit D66 komt voort omdat in Nederland weinig excellente scholen zijn. Deze scholen onderscheiden zich, omdat die het erg goed doen op meerdere vlakken en een voorbeeld zijn voor ander scholen. De Wissel maakt dus wel degelijk een verschil.

Lees ook: