Man beroofd, mishandeld en bewusteloos achtergelaten aan de Poortwachter

Foto: Nieuws.nl

Een jongeman (26) is in de nacht van zaterdag 28 februari op zondag 1 maart bewusteloos geslagen en beroofd aan de Poortwachter tussen 01.15 uur en 01.30 uur. Het slachtoffer was onderweg op de fiets naar de stad vanuit Zwaag.

Aan de Poortwachter ter hoogte van de Nachtwachter probeerde de man de weg over te steken via het Risdammerhoutpark naar de stad, werd aangevallen, beroofd, in elkaar geslagen en waarschijnlijk bewusteloos achtergelaten. De man kan zich alleen een grijze Volkswagen herinneren en dat hij werd aangevallen door degene die achterin de auto zat.

Mishandeling

De man probeerde zich te verzetten, wat wel lukte, maar direct erna vielen enkele andere personen (waarschijnlijk twee) uit de auto hem aan, waarna het zwart voor zijn ogen werd. Zijn fiets, portemonnee, sleutelbos en bril zijn verdwenen. Het betreft een groene Batavus damesfiets met zwarte fietspomp en een koplamp ter hoogte van het stuur.

Om 04:30 uur werd de jongeman gevonden in de serre thuis, bewusteloos en onder het bloed. De man kan zich verder niet meer herinneren hoe hij vanaf de Poortwachter naar het huis aan de Weegbree is gekomen.

Toestand

De toestand van de man is redelijk. De man is onderzocht en hij leidt (nog) aan enig geheugenverlies, maar heeft geen hersenbeschadiging opgelopen. De daders hadden het op het hoofd gemunt. Zijn kaak is opgezet, maar niet gebroken. Zijn huid is er slecht aan toe. Deze is kapot en beurs.

Iets gezien?

Er is nog geen aangifte gedaan in verband met het herstel van de jongeman. Betrokkenen van het slachtoffer doen een oproep. Zou u melding willen doen van de daad, de daders of misschien zelfs van een kenteken tussen 01.15 uur en 01.30 uur aan de Poortwachter? Of heeft u de jongeman zien strompelen over de weg, het fietspad of langs de weg vanaf de Poortwachter richting de Weegbree tussen tussen 01.30 uur en 04.30 uur ‘s nachts? Neem contact met de politie via 0900-8844. Meld misdaad anoniem via 0800-7000.


Lees ook: