Nu Vooruit-posters D66 van de gemeentelijke borden verdwenen

Foto:

In aanloop tot de Provinciale Statenverkiezingen op 18 maart verdwijnen op verschillende locaties in Hoorn de D66 Nu Vooruit campagneposters van de gemeentelijke borden. Meegenomen als collector’s item of door de tegenstanders weggehaald om te sarren?

PS-campagne-18032015-298x234 Extra werk voor de lokale plakkers. Geloofwaardig of niet.. Campagneleiders William van Kleef en Niek Heijne zien het als een bekend fenomeen. “Het is allemaal begonnen in 1993 toen H&M een succesvolle campagne met topmodel Claudia Schiffer voerde. Bij bosjes verdwenen de posters uit de abri’s. Het huidige succes van D66 in de peilingen is aan de verzamelaars dus niet voorbij gegaan”, aldus Heijne en Van Kleef.

Politieke voorkeur

Dat de verwijderacties ook het werk van mensen met een andere politieke voorkeur zouden kunnen zijn, lijkt D66 Hoorn sterk. “Verkiezingen zijn het grootste goed dat we in een democratie hebben. Het zou wel heel erg raar zijn als je de uitkomst hiervan zou willen beïnvloeden door het beschadigen van een campagne van een andere partij”, aldus D66 Hoorn.

Gratis poster bestellen

Omdat het steeds weer opnieuw plakken van de affiches wel extra werk oplevert, biedt D66 Hoorn de verzamelaars een gratis exemplaar van de posters aan. “Wie er graag een wil, kan een poster in nieuwstaat bestellen via [email protected]“, voegt het campagneteam toe.

Lees ook: