Subsidie voor gemeenten om impuls te geven aan oude bedrijventerreinen

Eerste LED-verlichting in Hoorn (2010)
Eerste LED-verlichting in Hoorn (2010)
Foto: Reinier van Willigen

Met de subsidieregeling ‘herstructurering en intelligent ruimtegebruik bedrijventerreinen’ (HIRB) van de provincie Noord-Holland kunnen gemeenten een impuls geven aan verouderde bedrijventerreinen. Voor 2015 stelt de provincie € 3,6 miljoen beschikbaar.

Deze regeling is bedoeld om terreinen beter in te richten, veiliger te maken, te zorgen voor een betere bereikbaarheid en het treffen van duurzaamheidsmaatregelen.

Voorkomen overaanbod

Naast de jaarlijkse subsidie voor het verbeteren van bestaande bedrijventerreinen stelt de provincie in 2015 ook € 150.000 beschikbaar voor projecten die gericht zijn op het voorkomen van overaanbod.

Het gaat zowel om reeds bestaande bedrijventerreinen als om terreinen waarvoor alleen nog plannen zijn. De subsidie kan onder andere worden ingezet voor de inhuur van externe kennis en begeleiding bij het uitvoeren van onderzoek naar andere (tijdelijke) benutting van bedrijventerreinen.

Aanvragen voor zowel HIRB als HIRB-overaanbod kunnen van 25 maart tot en met 29 april 2015 worden ingediend. Meer informatie, waaronder de complete regelingen, vindt u onder actuele subsidieregelingen.

Lees ook: