Vijf hennepkwekerijen opgerold in Noord-Holland

Foto: Nieuws.nl

Door een grootschalige actie van de politie zijn meerdere hennepkwekerijen opgerold in verschillende gemeenten in Noord-Holland op dinsdag 13 januari. Waaronder ook een kwekerij in Hoorn.

Op de zolder van een woning aan de Lijster in Hoorn Kersenboogerd werd de kwekerij aangetroffen met 246 planten. Eerder heeft de politie in deze woning ook een hennepkwekerij opgedoekt, bleek uit onderzoek. Een 34-jarige man uit Hoorn is in de woning aangehouden.

Bergen
In Bergen is een kwekerij ontdekt aan de Leo van Gestelwegweg. In twee ruimtes stonden in totaal 412 planten, deze zijn vernietigd. Daarnaast was er sprake van diefstal van stroom, er was geen verdachte aanwezig.

Zuid-Scharwoude
In Zuid-Scharwoude zijn 100 planten ontdekt en vernietigd aan de Korteweide. Ook hier is stroom gestolen. Een 53-jarige vrouw uit Zuid-Scharwoude is aangehouden.

Grootebroek
In Grootebroek is een hennepkwekerij met 298 planten uit een woning aan de Graaf Willemstraat ontruimd. De planten zijn vernietigd. Uit onderzoek is gebleken dat het de tweede oogst betrof. De 51-jarige bewoonster is aangehouden. Ook hier is stroom gestolen. Aangezien de woning een huurwoning betreft, zal uitzetting volgen.

Wieringerwaard
En aan de Waardepolderhoofdweg in Wieringerwaard is een kwekerij aangetroffen. Op de locatie stond ongeveer 20 kg aan henneptoppen te drogen. Ook hier is stroom gestolen. Er zijn geen verdachten aangehouden en de politie stelt onderzoek in.

Lees ook: