Hoornse aangehouden in Haarlem voor diefstal kleding

Foto: redactie

Een drietal is zondagmiddag 11 januari aangehouden wegens diefstal van verschillende goederen, zoals kleding, tassen en parfum. Eén vrouw betrof een 19-jarige uit Hoorn. Daarnaast zijn een 25-jarige vrouw uit Purmerend en een 28-jarige man uit Zaandijk aangehouden.

Surveillerende agenten zagen op de hoek van de Grote Houtstraat in Haarlem twee vrouwen en een man lopen met meerdere plastic tassen. Ze volgden het drietal en zagen dat ze in een geparkeerde auto een aantal tassen legden en vervolgens weer het centrum in liepen. Ze liepen winkels in en uit met tassen en gedroegen zich verdacht.

Achtervolging
De tassen met kleding legden ze in de auto en gingen er uiteindelijk vandoor. Agenten volgen het voertuig en gaven de bestuurder een stopteken waar hij geen gehoor aan gaf. Er volgde een achtervolging langs het Kenaupark en de Kinderhuissingel. Tijdens de vlucht gooide iemand spullen uit de auto. Dit ging om vuilniszakken vol met gestolen kleding. De bestuurder reed zeer gevaarlijk, hij reed met hoge snelheid, tegen het verkeer in en door het rode verkeerslicht. Meerdere mensen moesten opzij springen om de auto te ontwijken. Uiteindelijk reden de agenten de auto klem en hielden de drie inzittenden aan. De politieheli, die in de omgeving was voor een andere melding, is ook nog ingezet.

Agenten arresteren de verdachten op verdenking van ‘diefstal in vereniging’ en de man ook voor gevaarlijk rijgedrag. Zijn rijbewijs wordt in beslag genomen. De Zaandijker had ook een boete openstaan van ruim 600 euro. De auto, die vol lag met gestolen goederen, is in beslag genomen.

De verdachten zijn verhoord en daarna in voorlopige hechtenis genomen.