Gemeente wil inbreng Hoornse sport- en scoutingverenigingen

Foto: cc helena_is_here

Voor Hoornse sport- en scoutingverenigingen vindt een bijeenkomst plaats op donderdag 22 januari om 20.00 uur in Cultureel Centrum De Huesmolen. Een avond die in het teken staat van het thema ‘Samenwerking’ en is georganiseerd door de gemeente. De inbreng van de verenigingen staat centraal.

,,Hoorn heeft veel sportverenigingen waar veel inwoners gebruik van maken of waar ze zich als vrijwilliger voor inzetten. Met beperkte middelen weten clubs mooie en leerzame initiatieven tot stand te brengen. Wij zetten ons in voor het benutten van elkaars kennis en het bevorderen van de samenwerking tussen de sportverenigingen”, aldus wethouder Ben Tap.

Tijdens de avond komen meerdere voorbeelden aan bod waarmee verenigingen elkaar kunnen versterken en van elkaar kunnen lerenDick Bennis, medeoprichter Sportcollectief, vertelt over de doelen en voordelen van het onlangs opgerichte Sportcollectief Hoorn. Het Sportcollectief bundelt de krachten van samenwerkende voetbalverenigingen onder andere op het gebied van sponsoring. Wessel Ockers, voorzitter Rugby Club West-Friesland, laat zien hoe je als vereniging met beperkte middelen toch veel kan bereiken. Verder vertelt Hans Holewijn, voorzitter Scouting Martin Luther King, hoe ongewenst gedrag binnen een vereniging voorkomen kan worden. Wim van Hilten, voorzitter Stichting Basketbalschool, geeft uitleg over de voordelen van een combinatie-functionaris voor sportverenigingen. Verder is er ruimte om met elkaar en met wethouder sportzaken Ben Tap te spreken. Ted van der Bruggen, werkzaam én vrijwilliger in de sport, is de gespreksleider van de avond.

Aanmelden
Sport- en scoutingverenigingen die zich nog niet hebben aangemeld, kunnen dit tot 22 januari doen bij Rijk Bitter, beleidsadviseur sport via [email protected]. Cultureel Centrum De Huesmolen is gevestigd aan De Huesmolen 60.

Lees ook: