Nominatie voor Nadine Foundation

Foto: Jacques Beemsterboer

Stichting Nadine Foundation is genomineerd voor de Rabobank Publieksprijs 2015. De stichting is bekend om haar strijd tegen zinloos geweld door ondere andere het jaarlijks organiseren van de Nadina Ok Run voor hardlopers en wandelaars. In 2012 liep premier Mark Rutte zelfs de 10 km mee.

Nadine foundationDe grondslag van de oprichting van de stichting is de moord op Nadine in Amsterdam in 2006. De organisatie zet zich met hart en ziel in tegen zinloos geweld door vele acties en publicaties, zoals het de oprichting van de Nadines Fiere Farm, een boerderijtje bij een instelling waar meiden uit geweldssituaties worden opgevangen en de Vlinderrots, een monument voor geweldsslachtoffers te Hoorn. Daarnaast zijn lezingen op scholen en in Penitentiaire Inrichtingen en het boek ‘Mam, ik bel je zo terug’ speerpunten.

De stichting is in het leven geroepen op 26 januari 2007. De organisatie probeert de dromen van Nadine alsnog waar te maken door zich ook te richten op dierenwelzijn.

De overige genomineerden voor de publieksprijs zijn Stichting Leergeld en Stichting Hulpverlenersrespect. Stemmen is mogelijk tot en met 31 januari 2015.

De uitreiking vindt plaats op 12 februari tijdens het Westfries Ondernemersgala in Schouwburg het Park.