Affichemuseum Hoorn tijdelijk onderkomen aan het Breed

Foto: Affichemuseum

Het affichemuseum aan het Grote Oost is tijdelijk verhuisd naar Breed 22-24. De heropening vond plaats op 13 januari. De organisatie vond het belangrijk tijdens renovatiewerkzaamheden aan het officiële pand open te kunnen blijven.

“Lang was het onduidelijk of het Affichemuseum door kon gaan aan het Grote Oost, waar het museum al meer dan 12 jaar exposeert. Op het laatste moment stond een vriend van het museum op, die de panden van de gemeente Hoorn kocht en ons een garantie heeft gegeven om daar ten minste 10 jaar te kunnen blijven”, aldus de organisatie.

“Het was bepaald geen geheim dat aan de panden veel achterstallig onderhoud diende te worden gepleegd. De renovatie van de panden is een rigoureuze operatie, zo zijn onder andere uitgebreide heiwerkzaamheden noodzakelijk. Het was echter een van onze wensen om gedurende deze verbouwing als museum zichtbaar te blijven. En liefst op een spraakmakende plek in de binnenstad van Hoorn.”

In het gerestaureerde pand van de familie Blokker op het Breed 22-24, waar deze bekende winkelketen ooit is begonnen, heeft het museum tijdelijk onderdak gevonden. Hoe lang het verblijf wordt, is nog niet duidelijk. Dit hangt nauw samen met de renovatiewerkzaamheden.

De collectie omvat ruim 28.000 verschillende affiches. Op moment presenteert het museum ‘Komt dat zien. Circusaffiches van 1825 tot 2014’. Deze tentoonstelling duurt tot 31 januari 2015.

Openingstijden affichemuseum:
Dinsdag t/m vrijdag: 11:00 tot 17:00 uur
Zaterdag en zondag: 12:00 tot 17:00 uur
Maandag: gehele dag gesloten