Workshop Graag een kraag in Westfries Museum

Foto: Westfries Museum

Op zondag 26 juni is er in het Westfries Museum de workshop Graag een kraag onder leiding van kunstenares Ella Siekman. De workshop duurt 2 uur en begint om 13.30 uur. Aanleiding is de grote overzichtstentoonstelling van Jan Albertsz Rotius, ook wel de Rembrandt van Hoorn genoemd.

De Hoornse meesterschilder Jan Albertsz Rotius is een bron van inspiratie. Hedendaagse kunstenaars hebben zich laten inspireren door details op de schilderijen van de 17e eeuwse meester en tonen hun werk in de expositie Rotius, meesterschilder van Hoorn. Handschoenen, sieraden, een herenkostuum, en ook de voor die tijd zo kenmerkende kragen. Kunstenares Ella Siekman exposeert in het Westfries Museum drie kragen, gemaakt van de moderne materialen zeildoek, verpakkingsmateriaal en neopreen.

Oog voor detail
Eén van de kenmerken van Rotius is zijn oog voor detail. Dit zie je met name goed in de door hem geschilderde kanten kragen. Ze spatten werkelijk van het doek, het kant is bijna tastbaar in zijn gedetailleerde weergave. Onder leiding van de Westfriese kunstenares Ella Siekman biedt het Westfries museum de mogelijkheid om heel even in de huid van Rotius te kruipen, met gebruik van moderne materialen. Deelnemers aan de workshop Graag een kraag maken onder de professionele begeleiding van Ella Siekman een 17e eeuwse kraag, in hedendaagse uitvoering en gemaakt van moderne materialen.

Programma
De workshop duurt 2 uur en vindt plaats op zondag 26 juni. Om 13.30 worden de deelnemers ontvangen in het museumcafé van het Westfries Museum, waarna een rondleiding door de expositie Rotius, Meesterschilder van Hoorn volgt. Aansluitend vindt de workshop onder leiding van kunstenares Ella Siekman plaats in de prachtig gelegen Tuinzaal van het museum. Vanzelfsprekend is er koffie en thee tijdens de workshop.

Prijs
De kosten voor deze workshop bedragen € 20, dat is inclusief toegang tot het Westfries Museum, koffie en thee, rondleiding door de expositie Rotius, Meesterschilder van Hoorn, workshop en materialen. Opgave kan vóór 24 juni per mail naar [email protected]. Meer weten over Ella Siekman? Kijk op www.es.cape.nl.