Hoorn Beweegt: gids activiteiten aangepast sporten

Foto: Gemeente Hoorn

Wethouders Ben Tap en Nel Douw hebben de eerste exemplaren van de gids Hoorn Beweegt aan drie Hoornse sporters overhandigd. De gids biedt een uitgebreid overzicht van aangepaste sport- en beweegactiviteiten voor mensen met een beperking of chronische aandoening.

Het uitgebreide activiteitenaanbod is afgestemd op wensen van de doelgroep en varieert van aquasport tot (hard)lopen en van kanoën tot yoga. Er zijn veel bewegingsmogelijkheden voor mensen met een beperking of chronische aandoening, maar de informatie daarover was versnipperd. Nu is dat in één overzichtelijke gids gebundeld. De gids is in een samenwerking tussen Sportopbouwwerk Hoorn en 1.Hoorn van de gemeente Hoorn tot stand gekomen.

Ben Tap, wethouder Sport: ‘We vinden het als gemeente belangrijk dat iedereen mee kan doen. Sporten en bewegen zijn niet alleen goed voor de gezondheid, maar zorgen ook voor sociale contacten. Wethouder Volksgezondheid Nel Douw benadrukt het belang van bewegen: ‘Ook voor mensen met een beperking of chronische aandoening is een gezonde, actieve levensstijl van belang.’ Daarom staan de medewerkers van Sportopbouwwerk Hoorn klaar om mensen te helpen bij alles wat met sporten en bewegen te maken heeft.

Vraag een gids aan
Alle zorgaanbieders, gezondheidscentra en welzijnsinstellingen en sportaanbieders die een activiteit aanbieden in Hoorn ontvangen de beweeggids. Ook de medewerkers van 1.Hoorn brengen de gids onder de aandacht van de doelgroep. Geïnteresseerden kunnen een beweeggids ophalen bij de balie van het stadhuis, bellen met 0229 252000 of een email sturen naar: [email protected].