CDA wil ook pmd-containers voor scholen

Foto: Jerzy Durzak

Op dit moment worden alle laagbouwwoningen in Hoorn, Blokker en Zwaag voorzien van een rolcontainer voor plastic, lege pakken en blik(pmd-container). De Hoornse fractie van het CDA constateert dat uitsluitend de zogenaamde woonhuisaansluitingen via HVC de beschikking krijgen over de speciale rolcontainer voor plastic, lege pakken en blik. Scholen worden echter niet voorzien.

Een en ander zou te maken hebben met de strikte scheiding van dienstverlening tussen HVC (bij woningen) en de private afvalinzamelaars (bij niet-woningen).

Het CDA vind deze gang van zaken jammerlijk en zou graag zien dat ook scholen worden voorzien van de pmd –container. Op deze manier is de afvalinzameling thuis hetzelfde als de afvalinzameling op school hetgeen de boodschap van afvalscheiding verduidelijkt en versterkt, zo stelt de fractie.

HVC experimenteert inmiddels wel in andere gemeenten met afvalscheiding op school. Scholen krijgen via HVC de beschikking over containers voor papier, plastic en restafval. Als het experiment succesvol is, dan wordt het initiatief opgeschaald naar andere gemeenten.

CDA Hoorn heeft het College van Burgemeester en Wethouders van Hoorn verzocht met HVC in contact te treden over de (pilot)mogelijkheden om ook de scholen in de gemeente Hoorn (kosteloos) te voorzien van containers voor papier, plastic en restafval, waarbij HVC de lediging organiseert.