Tentoonstelling Kaap Hoorn met Twee voor Twaalf in Westfries Museum

Foto: Westfries Museum

Kaap Hoorn, de zuidelijkste punt van Zuid-Amerika. Op het eerste gezicht niet meer dan een rotspunt in een onstuimige zee. Wat valt daar over te vertellen. Heel veel blijkt op de tentoonstelling Kaap Hoorn die vanaf 13 juni in het Westfries Museum in Hoorn te zien is.

In een speciale tentoonstellingseditie van de populaire kennisquiz Twee voor Twaalf laat Astrid Joosten de bezoeker kennis maken met tal van wetenswaardigheden over de Kaap, die sinds de ontdekkingsreis van Jacob Lemaire en Willem Schouten in 1615/1616 voor altijd verbonden is met de stad Hoorn. In de stad wordt dat dit jaar met tal van activiteiten gevierd.

Animatie

Op de expositie in het Westfries Museum is deze reis helemaal te volgen. Door middel van een prachtige animatie, die als een zeekaart op een tafel wordt geprojecteerd, kan de route van de schepen de Eendracht en de Hoorn die in juni 1615 vanuit hun thuishaven Hoorn vertrokken worden gevolgd.

Twee voor Twaalf

Over het waarom van deze ontdekkingsreis, de rol van durfinvesteerder Isaac Lemaire hierin en de betekenis van de nieuwe zeeroute die de expeditie ontdekt naar Indië gaan verschillende vragen in de Kaap Hoorn editie van Twee voor Twaalf, gepresenteerd door Astrid Joosten. Zij is te zien op twaalf televisietoestellen. Ga voor meer informatie naar: wfm.nl/kaaphoorn400

Lees ook: