Nachtkapers: ontdekkingsreis door Hoorn

Kaap Hoorn 28 mei 1852
Kaap Hoorn 28 mei 1852
Foto: pr

Nachtkapers. Een culturele ontdekkingsreis in het teken van 400 jaar Kaap Hoorn in de nacht van 13 op 14 juni 2015. ‘Alles wordt anders in Hoorn’.

Culturele instellingen, theatermakers, muzikanten, bedrijven en inwoners van Hoorn kapen voor één nacht de stad en nemen je mee langs de geschiedenis van Hoorn. “Een totaalbeleving voor iedereen die Hoorn en de geschiedenis eens op een andere manier wilt bekijken en beleven”, aldus de organisatie van Nachtkapers.

Nachtkapers

In Hoorn ontmoet je historische personages, duik je in oude en nieuwe verhalen en sluip door nauwe straatjes langs theater, dans en kunst. Dwaal na sluitingstijd door de musea en laat je verrassen door Hoornse helden van toen en nu die je welkom heten. Proef de zilte smaken van de zee en bezoek een van de vele restaurants voor hun speciale menu’s en gerechten. Kortom, een avontuur dat je niet mag missen!

NachtKapers is gratis toegankelijk en duurt van 19:00 tot 01:00 uur.

400 jaar Kaap Hoorn

Hoorn viert dat het 400 jaar geleden is, dat Jacob Le Maire en Willem Corneliszn Schouten met hun bemanning op twee schepen – De Eendracht en De Hoorn – in 1615 de Kaap Hoorn vonden. De kaap werd naar de thuishaven Hoorn genoemd.

In 2015 staan Hoorn en verschillende evenementen in het teken van de unieke ontdekking. Een Epos, een verhaal van helden, wordt opnieuw vertelt. “Van dit rijke verleden is nog veel terug te vinden in Hoorn”, aldus de organisatie.

Meer informatie over 400 jaar Kaap Hoorn vind je op www.kaaphoorn400.nl.

Lees ook: