Extra rolcontainer voor milieuwinst

Foto: cc Paul van de Velde

De Hoornse gemeenteraad ging gisteren akkoord met het voorstel van HVC om inwoners te helpen beter afval te scheiden voor meer milieuwinst en om kosten te drukken.

Het voorstel omvat onder meer het plan om een derde minicontainer voor plastic afval in te voeren en de grijze container eens in de vier weken te legen.

Hergebruik

Landelijk is het doel gesteld om in 2015 65 procent en in 2020 75 procent van de materialen uit afval te hergebruiken. Om die doelstelling te halen heeft het Rijk per 1 januari 2015 een afvalstoffenbelasting ingevoerd. Dit betekent dat inwoners extra moeten betalen voor afval dat niet gescheiden wordt.

HVC heeft een voorstel uitgewerkt, zodat nu de service op de inzameling van gft, kunststof verpakkingen en oud papier verbetert. Deze grondstoffen komen nog teveel voor in het restafval en zijn juist heel geschikt voor hergebruik. De reden dat HVC een derde een minicontainer invoeren voor kunststof.

Ook wil HVC onder meer drankenkartons en/of metalen aan de minicontainer voor kunststof toevoegen en inwoners helpen om etensresten makkelijker te scheiden.

Het CAW bestuur neemt op 14 mei een definitief besluit. De Hoornse zienswijze wordt hierin meegenomen.

Lees ook: