Kleding ruilen aan Dorpsstraat in Zwaag

Een kledingruil wordt georganiseerd op zondag 19 april aan de Dorpsstraat 167 in Zwaag. Kleding die niet meer gedragen wordt, krijgt hiermee een ‘nieuw’ leven ingeblazen. Het zogenaamde ‘fashion swapping‘.

“De kleding die jij niet meer draagt, staat goed bij een ander, en jij vernieuwt daardoor de jouw garderobe”, aldus de organisatie. De landelijke organisatie Nudge stimuleert ook kleding te ruilen. ‘Uit onderzoek blijkt dat vrouwen zo’n 70 procent van hun kleding niet of nauwelijks dragen’.

Milieuwinst

Maar het belangrijkste van kleding ruilen is, de milieuwinst die het oplevert:

  • Het produceren van een spijkerbroek kost 7.000 liter water
  • 3,5 procent van de Nederlandse afvalberg is kleding
  • Een kledingstuk in de winkel heeft gemiddeld 19.000 kilometers afgelegd
  • 300.000 Indiase katoenboeren pleegden zelfmoord wegens uitbuiting
  • Oezbeekse kinderen werken tijdens de katoenpluk gedwongen op plantages

Kledingruil in Zwaag

Voor de kledingruil in Zwaag kan kleding nog tot en met vrijdag 17 april ingeleverd worden tussen 19.30 en 21.00 uur op betreffende adres. Per kledingstuk krijg je een bonnetje, waarmee je op de beurs op zondag tussen 10.00 tot 16.00 uur een ander kledingstuk mag uitzoeken.

Het gaat hierbij wel alleen om dames- en herenkleding. Voor kinderkleding, accessoires en kleding die niet gewassen is of kapot worden geen bonnetjes gegeven.

Voor meer informatie e-mail naar [email protected].

Ga ook naar: