Fout gestalde fietsen station Hoorn aangepakt

Foto: cc Alix Guillard

Fout gestalde fietsen worden binnenkort weer verwijderd bij station Hoorn en naar het depot gebracht. Wil je je fiets niet kwijt , kun je deze dus maar beter goed stallen. Na dertien weken worden weggehaalde fietsen verkocht of vernietigd.

“Wij krijgen meldingen uit verschillende hoeken, van reizigers, ondernemers en omwonenden”, aldus een woordvoerder van de gemeente. “Daarnaast is een rommelig stationsgebied ons ook een doorn in het oog; wij zetten ons in voor een schoon, heel en veilig stationsgebied.”

Meerdere keren per jaar verwijderd de gemeente fietsen buiten de stalling. Station Hoorn heeft volgens de gemeente genoeg fietsenstallingen om fietsen te kunnen stallen. Het is onnodig om fietsen buiten die stalling te plaatsen.

Depot

Op zoek naar jouw fiets? Verwijderde fietsen worden meegenomen naar het fietsendepot. Hier worden de fietsen geregistreerd en gecontroleerd op diefstal. De meegenomen fietsen worden na enkele dagen geplaatst op de website www.verlorenofgevonden.nl.

De eigenaar van de fiets heeft vervolgens dertien weken de tijd om zijn of haar fiets bij het depot op te halen. Na dertien weken wordt de fiets vernietigd of verkocht.

Lees ook: