Werkzaamheden binnenstad Hoorn, Zwaag en Risdam

Foto: cc Hans Dinkelberg

Op verschillende plaatsen in Hoorn worden vanaf maandag 9 maart verschillende werkzaamheden uitgevoerd onder andere aan de Turfhaven, kruispunt J. Messcheartstraat/ Draafsingel/ Pakhuisstraat en Wogmergouw.

Turfhaven afgesloten

Technisch onderzoek

Van maandag 9 maart 7.00 uur tot dinsdag 10 maart 17.00 uur is de Turfhaven ter hoogte van de huisnummers 2 t/m 5 afgesloten in verband met technisch onderzoek van de kademuur. Doorgaand verkeer is niet mogelijk. Er is een omleiding via Gerritsland – Kerkplein – Nieuwstraat – Muntstraat.

Kruispunt J. Messcheartstraat – Draafsingel – Pakhuisstraat

Vervangen verkeerslichten

De verkeerslichten op het kruispunt zijn verouderd en worden vervangen. Op maandag 9 maart gaan de werkzaamheden om 8.00 uur van start. De verkeerslichten worden uitgezet. Als alles goed verloopt, zijn de nieuwe verkeerslichten op vrijdag 13 maart om rond 09:00 uur weer in gebruik. Het verkeer kan tijdens de werkzaamheden gewoon gebruik blijven maken ven het kruispunt. De maximumsnelheid wordt tijdelijk teruggebracht van 50 naar 30 km per uur.

Bij de plaatsing van de nieuwe verkeerslichten wordt al rekening gehouden met de plannen voor aanpassingen aan het kruispunt ter verbetering van de veiligheid voor fietsers. De uitvoering daarvan vindt later dit jaar plaats.

Monethof

Fietspad afgesloten

Op maandag 9 en dinsdag 10 maart is het fietspad achter Monethof 1 t/m 11 van 7.00 tot uitelrijk 17.00 uur afgesloten in verband met snoeiwerk. Fietsers kunnen via de voorzijde van de woningen rijden.

Klipper-Langetuin

Vervangen bruggen op fietsroute

In de week van maandag 9 maart wordt gestart met het vervangen van de twee bruggen op de fietsroute tussen de Langetuin en Klipper in Risdam. De weg is afgesloten op donderdag 12 maart en 25 maart, in beide gevallen tussen 10.00 en 12.00 uur. Tijdens het weghalen van de oude bruggen is de Dorpsstraat tussen de Zwaagmergouw en Beurtschip afgesloten voor het verkeer.

Op de Langetuin wordt het fietspad geasfalteerd van maandag 9 t/m donderdag 12 maart.

De bruggen zijn vanaf zaterdag 4 april gereed.

Achter de Vest afgesloten

Graafwerkzaamheden

Op maandag 16 maart is Achter de Vest vanaf 9.00 uur afgesloten in verband met graafwerkzaamheden ter hoogte van de Mariatoren. Er is een omleiding via de Achterstraat, Onder de Boompjes en de Pakhuisstraat.

Wogmergouw

Asfaltering

Vanaf maandag 16 maart gaat de gemeente de rijbaan van de Wogmergouw in Zwaag en directe omgeving asfalteren. Dat gebeurt in vier etappes.

  • Fase 1: De Opgang (van Wogmergouw tot leutelbloem) – maandag 16 t/m zondag 22 maart. Sleutelbloem en Paardebloem zijn bereikbaar van De Opgang. Verkeer kan gewoon gebruik maken van de Wogmergouw.
  • Fase 2: Wogmergouw (van Hoefblad tot Berkmergouw, inclusief de aansluiting op De Opgang) – maandag 23 t/m zaterdag 28 maart. Er is een omleiding voor het autoverkeer via het Keern. De bussluis is dan open.
  • Fase 3: Hondsdraf (van Wogmergouw tot de entree van het parkeerterrein) – maandag 30 maart t/m maandag 6 april. Hondsdraf is bereikbaar via Akkerwinde.
  • Fase 4: Wogmergouw (van Hoefblad tot Berkmergouw) – dinsdag 7 t/m zaterdag 11 april
  • Voor autoverkeer geldt weer de omleiding via het Keern.

Tijdens alle fases kunnen fietsers gebruik maken van het fietspad aan de westzijde van de Wogmergouw.

Lees ook: