Hennepknipperij aangetroffen: 23 verdachten aangehouden

Foto: cc Martijn

In de nacht van woensdag 11 februari op donderdag 12 februari heeft de politie 23 verdachten aangehouden na het aantreffen van een hennepknipperij aan de Van Veenweg in Heerhugowaard. De verdachten zijn tussen 20 tot en met 63 jaar en afkomstig uit Heerhugowaard, Hoorn en Alkmaar.

Vluchten

In een schuur aan de Van Veenweg werd door de politie een compleet ingerichte hennepknipperij aangetroffen. Tijdens de komst van de politie waren meerdere mensen bezig met het knippen van hennep. Een aantal van deze mensen probeerde tevergeefs te vluchten: zij konden allen in de kraag worden gevat.

In beslag name

In een tweetal schuren werden onder andere henneptoppen, -planten, -takken en hennepbladeren aangetroffen, alsmede de gereedschappen en andere toebehoren voor het knippen van hennep.

Ook in twee auto’s werden zakken met hennep aangetroffen. Er zijn ongeveer 25 kilo henneptoppen, 25 kilo hennepplanten en toebehoren in beslag genomen.

In de kraag gevat

In totaal werden 23 verdachten ingesloten voor nader onderzoek. Eén van de verdachten komt uit Hoorn. Een vrouw van 63 jaar.

Inmiddels zijn alle verdachten heengezonden. Zij moeten zich wel voor het onderzoek van de recherche beschikbaar houden.
Het OM gaat uiteindelijk over de strafvervolging.

Lees ook: