Bestuurders zonder rijbewijs van de weg gehaald in Noord-Holland

Foto: Noordwijk.nieuws.nl

De politie heeft afgelopen weekend een aantal bestuurders van de weg gehaald in Noord-Holland. Ze trokken de aandacht vanwege hun slechte rijgedrag. Bij controle bleken zij niet in bezit van een geldig rijbewijs.

Hoorn

In Hoorn bleek een 16-jarige snorfietser de nodige aanleiding te geven voor een controle: de jongen reed met zeer hoge snelheid over de J.D. Pollstraat en de technische staat van de snorfiets was slecht: slechts 1 rem, slechte verlichting en op de rollentestbank bleek de constructiesnelheid 56 km/uur.

De 16-jarige jongen uit Hoorn bleek niet in bezit van een rijbewijs en was hier al eerder door de politie voor bekeurd: de snorfiets werd hierop in beslag genomen.

Zaandam

In Zaandam bleek een 18-jarige Zaankanter afgelopen weekend nogal hardleers: hij werd op de Pinasstraat aan de kant gezet en kreeg een boete voor het rijden zonder rijbewijs op de bromfiets. Even later werd hij op de Westzanerdijk weer rijdend aangetroffen: de politie schreef hierop een tweede boete uit voor het rijden zonder rijbewijs en zijn sleutel van de bromfiets werd door de politie ingenomen.

Ook op de Krimp in Zaandam werd een 37-jarige Zaandammer bekeurd voor het rijden zonder bromfietsrijbewijs.

Medemblik

Ook in Medemblik bleek een 22-jarige bromfietser hardleers: hij was in januari al bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs op de brommer en nu reed hij wederom zonder rijbewijs. De 22-jarige inwoner van Medemblik kreeg hiervoor wederom een boete en zijn bromfiets werd in beslag genomen.

Zandvoort

In Zandvoort werd een 22-jarige vrouw bekeurd omdat zij op de Boulevard Barnaart over de busbaan reed, waar geen bromfietsen mogen rijden. Niet zo handig, want tijdens de controle van haar gegevens bleek zij niet in bezit van een geldig rijbewijs. Zij kreeg hiervoor een boete en kon te voet verder.

Lees ook: