Zeven hennepkwekerijen en drogerijen opgerold, waarvan vier in Hoorn

Foto: Beverwijk.nieuws.nl

Op zeven locaties zijn dinsdag hennepkwekerijen en –drogerijen aangetroffen, waarbij meerdere kilo’s hennepgruis in Hoorn werd gevonden.

Hoorn

In twee woningen aan de Nachtegaal in Hoorn zijn een kwekerij en een drogerij aangetroffen. In de drogerij werd voor ongeveer 11 kilogram aan henneptoppen en meerdere kilo’s hennepgruis aangetroffen. Hennepgruis wordt onder andere gebruikt voor het maken van henneppoeder.
In de andere woning werd de kwekerij met ongeveer 50 planten aangetroffen. Uit het onderzoek van Liander blijkt dat er vermoedelijk meerdere oogsten zijn geweest. Eén bewoner, een 30-jarige man uit Hoorn, is aangehouden.

Daarnaast is in de woning aan de Cole Porterhof in Hoorn voor ongeveer 12 kilo aan henneptoppen aangetroffen in zakken. Vermoedelijk wordt er hennep gedroogd in deze woning.

Ook aan de Lijndraaier in Hoorn zijn henneptoppen aangetroffen, het betrof ongeveer 6 kilo. Een 26-jarige man uit Hoorn is aangehouden. Zijn auto is in beslag genomen.

Zwaagdijk-Oost

In een schuur aan de Zwaagdijk in Zwaagdijk-Oost werd een hennepkwekerij aangetroffen met bijna 300 planten ook was er sprake van diefstal van stroom.

Hauwert

In een schuur van een woning aan de Hauwert in Hauwert werden hennepresten en toebehoren voor het drogen en kweken van hennep aangetroffen. Ook was er sprake van diefstal van stroom.

Enkhuizen

In een woning aan de Oosterdijk in Enkhuizen is in een woning toebehoren voor een hennepkwekerij en hennepgruis aangetroffen. Vermoedelijk heeft in de woning een kwekerij gezeten. Ook was er sprake van diefstal van stroom.
De politie heeft onderzoek ingesteld.

Bestrijden

Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:

  • Aanwezigheid van hennepgeur.
  • Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting.
  • Constant zoemend of ronkend geluid.
  • Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.

Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Lees ook: