Podium voor singer-songwriters tijdens Lakeside Stories in ‘t Hop

Lisa-Malu Hilhorst en Giorgio Armani
Lisa-Malu Hilhorst en Giorgio Armani
Foto: Lakeside Stories

Het podium tijdens de maandelijkse editie van Lakeside Stories in Grand Café ‘t Hop bij theater Het Park is zondagmiddag 1 februari voor drie muzikanten uit Amsterdam en Den-Haag.

Het programma begint om 14.00 en de uitgenodigde singer-songwriters zijn Carlien Jeanne en MysterE, beiden uit Amsterdam en Daniël Boting uit Den-Haag.

Lakeside Stories

Lakeside Stories is een podium voor singer-songwriters en bestaat sinds de jaren negentig. In 2011 is er nieuw leven in geblazen door twee singer-songwriters uit Hoorn, Chris James en Laurens Reij, waarbij de optredens in de brasserie van Het Park in Hoorn zijn.

Artiesten

Carlien Jeanne

Carlien Jeanne schrijft haarscherpe teksten zowel in Engels als in het Nederlands. Zij begeleidt zichzelf op gitaar en ukelele. In 2013 ging ze op tournee in de VS samen met Gabriel Wolfchild. Samen hebben ze een EP uitgebracht met als titel The Shooting Stars Sessions. In juni bracht ze haar eerste soloalbum uit onder de naam Carlien and The Ladybirds genoemd naar Ladybird Lake in Austin Texas waar haar toernee begon. Haar muziek wordt het best beschreven als een mengeling van folk, indie, jazz & pop.

MysterE

A MyserE heeft lang gewacht om zijn opwachting als singer-songwriter te maken. Met scherpe teksten over zwaar beladen onderwerpen neemt hij de luisteraar mee in zijn wereld.

Zijn muziek doet wellicht denken aan muzikale helden als Elliott Smith, Nick Drake, Jeff Buckley, George Harrison, Nirvana en Paul Weller. Het is niet voor niks dat hij zijn muziek omschrijft als ‘Music that goes through your spine’. Dat bracht hem al in diverse legendarische zalen zoals De Engelenbak, Betty Asfalt Complex (als gast van Margreet Dolman) en het befaamde Paradiso in Amsterdam.

Daniël Boting

Boting begon met liedjes schrijven toen hij 15 was en nam in 2011 twee liedjes op in de studio van de band Splendid. Zijn inspiratie haalt hij uit verschillende artiesten zoals Jack Johnson. In 2013 won hij de singer/songwriter contest van ‘Waterpop’.

Entree is gratis.

Lees ook: