Live Dreamleague finale in Vue Cinema Hoorn

Foto: Dreamhack

Op 22 mei is de eerste Dreamleague finaledag van de game Dota 2 te volgen op het grote doek in vier locaties van bioscoopketen Vue. Het zenuwslopende toernooi, dat soms wel tien uur kan duren, is in de Vue Cinema’s in Apeldoorn, Hoorn, Kerkrade en Eindhoven te volgen van 11:30 tot 22:00 (vrije in- en uitloop). Naast het live volgen van Dota 2 is er op elke locatie de mogelijkheid om van 10:00 tot 12:00 uur zelf op het grote doek te gamen en zullen er activiteiten georganiseerd zijn.

Vue is een exclusieve samenwerking aangegaan met het grootste game festival ter wereld: DreamHack. De bioscoopketen heeft de rechten bemachtigd om de grote gametoernooien van games als StarCraft 2, Counter-Strike: Global Offensive, Heroes of the Storm en League of Legends live te streamen. Op 18 april werd de eerste toernooidag van Dreamhack in Vue afgetrapt met de game Counter-Strike: Global Offensive. Op dit eerste evenement kwamen honderden enthousiaste gamers af.

Dota 2
Dota 2 is het vervolg op het Warcraft III-scenario – Defense of the Ancients. Iedere spelronde in Dota 2 betreft twee teams, beide teams bevatten vijf spelers en hebben aan elke kant van de map hun eigen basis. In de basis heeft ieder team een Ancient. De bedoeling is dat elk team probeert de Ancient van zijn tegenstander te vernietigen. Iedere speler speelt met een unieke held. Iedere held heeft andere vaardigheden en manieren van spelen.

DreamHack
DreamHack, werelds grootste ‘digitale festival’ organiseert al vanaf 1994 elk halfjaar een zeer populair grootschalig game evenement, waar onder andere demo- en computerspelwedstrijden worden gehouden die worden getoond op grote schermen. Een van de DreamHack zalen heeft een oppervlakte van 10.000m² waar meer dan 13.000 personen in kunnen.

Activiteiten in Vue Hoorn

  • Je kan Dota 2 spelen in de foyer.
  • Gamershub:
    – One for one stand; 2 computers tegenover elkaar, winnaar wint een gratis popcorn.
    – Knock out games: Wedden met hoeveel punten je favo team gaat winnen. Wie het dichtste in de buurt zit wint filmbon.
  • Bookingstation: raad wie wint en win prijzen.
  • Verschillende stands met merchandise.
  • Red Bull levert gratis blikjes.

De kaartverkoop van de ‘Very Early Bird’ tickets is van start gegaan, de kaarten zijn nu €7,50 per stuk i.p.v. €17,50 en zijn te koop via vuecinemas.nl of via de Vue app.