Burgemeester Nieuwenburg beëdigd

Jan Nieuwenburg burgemeester Hoorn
Foto: Gemeente Hoorn

Tijdens een bijzondere raadsvergadering op dinsdag 17 mei werd Jan Nieuwenburg geïnstalleerd en beëdigd als burgemeester van Hoorn.

Tijdens een bijzondere raadsvergadering beëdigde en installeerde Johan Remkes (Commissaris van de Koning) Jan Nieuwenburg als nieuwe burgemeester van Hoorn. Plaatsvervangend raadsvoorzitter Arthur Helling overhandigde de voorzittershamer aan Jan Nieuwenburg en de ambtsketen kreeg hij uit handen van wethouder en locoburgemeester Judith de Jong. Daarna deed Roger Tonnaer namens vertrouwenscommissie) een woordje. Burgemeester Frank Streng (gemeente Medemblik) sprak de kersverse burgemeester toe namens de Westfriese gemeenten. Ook burgemeester Bernt Schneider (gemeente Haarlem) sprak Jan Nieuwenburg als voormalig collega van het college van B en W van Haarlem toe.

Kennismaking met de stad
In zijn toespraak dankte Jan Nieuwenburg de gemeenteraad voor het in hem gestelde vertrouwen. Hij vertelde dat zijn enthousiasme voor Hoorn en Westfriesland tijdens zijn wethouderschap in Hoorn alleen maar groter is geworden. De nieuwe burgemeester liet weten tijdens zijn inwerkperiode veel ruimte te maken voor ontmoetingen met inwoners en ondernemers in de stad en de regio. ‘Ik kijk ernaar uit om verhalen en belevenissen te delen en daardoor de vele kanten van de stad en de regio nog beter te leren kennen.’ Zijn voornemen is om met enige regelmaat via Twitter en Facebook verslag te doen van de ontmoetingen en zijn kennismaking met de stad.

Volg de nieuwe burgemeester van Hoorn op sociale media
Jan Nieuwenburg is op Twitter en Facebook te vinden via:
www.twitter.com/jan_nieuwenburg
www.facebook.com/jannieuwenburghoorn

De bijzondere raadsvergadering is terug te zien via www/hoorn.nl/gemeenteraad.

Reacties

article
9121
Tijdens een bijzondere raadsvergadering op dinsdag 17 mei werd Jan Nieuwenburg geïnstalleerd en beëdigd als
https://hoorn.nieuws.nl/2016/05/17/burgemeester-nieuwenburg-beedigd/
2016-05-17T22:22:18+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/167/2016/05/17222154/burgemeester-2.jpg
beëdigd, burgemeester, Hoorn, jan nieuwenburg
Gemeente, Nieuws