Doe- en praatgroep voor kinderen

Foto: Chefranden

Soms gebeuren er dingen in een gezin waar een kind zich geen raad mee weet. Een ouder die ziek is, een scheiding, verdriet, ruzie of geweld. Herkent u dit? Mogelijk kan uw kind dan een steuntje in de rug gebruiken.

Op dinsdag 20 maart start in Hoorn ´Piep zei de muis´, een doe- en praatgroep voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar die extra steun nodig hebben, omdat ze thuis of in hun directe omgeving veel meemaken op het gebied van stress en spanningen. Bijvoorbeeld als een ouder ernstig ziek wordt of depressief is, of er sprake is van een scheiding, ruzie of geweld. Andere voorbeelden waar u aan kunt denken: als iemand komt te overlijden of bij een ernstig ziek broertje of zusje.

De doe- en praatgroep is een leuke groep waar kinderen plezier hebben, vriendjes maken en iets helemaal voor zichzelf hebben.

Ouderbijeenkomsten
Spanningsvolle omstandigheden raken iedereen binnen het gezin. Daarom zijn er voor de ouders een aantal ouderbijeenkomsten waar u, samen met andere ouders, leert wat u zelf kunt doen om uw kind te ondersteunen. Er wordt aandacht besteed aan opvoedkundige thema’s en vragen en hoe u sensitief om kunt gaan met uw kind.

Aanmelden
Aanmelden kan via mail naar [email protected] of neem gerust contact op met Petra Poland via 06 23 11 61 09. Deelname is gratis.

Er zijn KOPP/KVO groepen voor verschillende leeftijdscategorieën (4-7 jaar, 8-12 jaar, 12-16 jaar, 17+) die zeer regelmatig starten. Meer informatie over de KOPP / KVO groepen.

Meer informatie: www.ggz-nhn.nl/piepzeidemuis