Herberg Hoorn, Stad van Ontmoeting

Foto: Benno Ellerbroek

Achter de schermen wordt al druk gewerkt aan de verschillende programma onderdelen voor de komende editie van Herberg Hoorn. De start is op vrijdag 15 december. Hoe deze er uit gaat zien wordt later bekend gemaakt, maar er zijn o.a. ideeën rondom een bijzondere lichtjesavond in het havengebied. Het thema dit jaar is ‘Hoorn, Stad van Ontmoeting’.

Hoewel de plannen nog volop in ontwikkeling zijn, hieronder de eerste contouren van het nieuwe programma 2017. Net als tijdens vorige edities van Herberg Hoorn wordt de Superkoopzondag op zondag 17 december een bijzondere belevenis. Opnieuw zullen vele artiesten, koren en verhalenvertellers te zien zijn op bijzondere plekken, pleinen en in de winkels. Kortom; weer een ongekend gevarieerd en breed palet aan optredens en andere vermakelijkheden. De koopzondag wordt afgesloten rond 16.30 uur in de Koepelkerk aan het Grote Noord met een grote Sing-A-Long.

Vereniging Oud Hoorn bestaat dit jaar 100 jaar en sluit aan bij Herberg Hoorn met een serie bijzondere Kerstwandelingen door de stad. Aan stichting Op Roet is gevraagd om deze wandelingen van theatrale elementen te voorzien. Ook hier staat het thema ‘ontmoetingen’ centraal.

Het Kinderplein staat voor zaterdag 16 december op het programma in samenwerking met SKH geeft de Herberg deze vorm. Er wordt gekeken om er een leuke culturele kindermiddag van te maken met o.a workshops en muziek. Toegang en meedoen is gratis.

Op zondag 17 december zal voor de Koepelkerk weer een eigentijds Kerstspel worden gehouden. Meer informatie hierover volgt spoedig. Herberg Hoorn wil verder in verschillende lege winkelpanden weer een aantal bijzondere herbergen ontwikkelen. Plekken waar je eten en verhalen uit verschillende windstreken kunt proeven en horen.

Nieuw is het project Glouwe bai de Buren. Het vindt plaats van maandag 18 december t/m vrijdag 22 december 2017. Deelnemers die in deze periode tafelgenoten thuis willen ontvangen met een etentje (middag- of avondeten) kunnen zich tot 17 november aanmelden.

Verder werkt Herberg Hoorn samen met diverse partners uit Hoorn en de regio die ook tijdens de kerstdagen festiviteiten en optredens verzorgen. Denk aan jeugdtheaterschool Het Talententheater, de ambachtsmarkt op het Nieuwe Noord, de centrale bibliotheek Hoorn en voorstellingen in schouwburg Het Park.

Heeft u ideeën, tips, vragen of andere aanvullingen mail deze dan naar; [email protected]