Opening Belevingstuin Risdamhuis

Foto: Dagelijks Leven

Na een jaar van voorbereiding en met de inzet van de vrijwilligers van Stichting Stadslandbouw Hoorn en vele sponsoren, gaat de tuin bij het Risdamhuis vrijdag officieel open. Voor de feestelijke opening van de belevingstuin bent u van harte welkom op vrijdag 21 april van 14.00 uur tot 15.30 uur aan de Scheerder 1A te Hoorn.

Op dit moment is Kunstenaar Rob Koster nog bezig met het realiseren van de beeldentuin op het Risdamhuis. Hier komen 5 beelden die onderdeel uitmaken van de belevingstuin. Tijdens de feestelijke opening zal Rob de laatste van 5 kunstwerken opleveren. In de tuin staat al een beer en een uil. Er komen nog een Pinguïn, Ara en een schildpad. Wethouder Theo van Eijk zal de tuin feestelijk openen met het onthullen van de naam van het kippenhok.

Het Risdamhuis in Hoorn biedt mensen met dementie of geheugenproblemen een zo goed mogelijk thuis. Zij willen graag nog een waterelement realiseren in de tuin. Mocht u nog iets willen bijdragen in de realisatie van deze prachtige tuin vragen zij u ter overweging een kleine gift te doen. Voor dit doel is een bus aanwezig.